Det private

Andre behandlingsformer

Mange mennesker med høreproblemer gør i dag brug af forskellige behandlingsformer, f.eks. fysioterapi, massage, zoneterapi, akupunktur eller anden form for kropsbehandling.
 
For udenforstående kan det måske undre, at fysiske behandlinger kan gavne hørelsen eller lindre tinnitus. Det kan de i de fleste tilfælde heller ikke - og så alligevel.
Et høreproblem rammer ’det hele menneske’, og derfor er det i høj grad relevant at tale om behandling af ’bivirkningerne’. Anspændthed, muskelspændinger, hovedpine, stress og træthed er meget almindelige tilstande for mennesker med høretab, tinnitus, Ménierè eller lydoverfølsomhed. Og her kan fysisk lindring gøre underværker - for nogen endda så meget, at der vitterlig bliver skruet ned for tinnitussen, eller at høretabet føles langt mindre belastende.

Flere af de nævnte behandlingsformer er i dag godkendte behandlinger, der kan søges støtte til via egen læge, mens andre anses for at høre til i den såkaldte alternative verden. Men hvad gør man, hvis man gerne vil prøve noget nyt, ikke kender en behandler og blot sidder med endeløse rækker af internetsider?

Det kan være svært at finde rundt i det store udbud af behandlere, og nogle alternative uddannelser kan faktisk erhverves over et par weekendkurser, mens andre kræver 3-5 års uddannelse. Af samme grund har mange behandlere valgt at samle sig i foreninger med skrappe optagelsesregler, der kan give klienterne garanti for behandlere med længerevarende uddannelser og praksis bag sig.

Vi har valgt at samle links på nogle af de behandlingsformer, som mange med høreproblemer har benyttet/benytter sig af:

www.fysio.dk  - Danske Fysioterapeuter

www.fdz.dk - Forenede Danske zoneterapeuter

www.danske-akupunktoerer.dk - Danske Akupunktører

www.mauvision.dk - nyere behandlingsform med træning og kropsterapi, der styrker både fysisk og mentalt og øger kroppens evne til at heale sig selv.

www.body-sds.dk - nyere behandlingsform med træning og kropsterapi.


Denne side er en del af www.vejenrundt.dk