Det private

Psykologer, terapeuter og coaching

Som nævnt mange steder kan det være en stor hjælp at kigge nærmere på sit høreproblem sammen med en psykolog, en psykoterapeut eller en coach.

Psykologer har en universitetsuddannelse bag sig. Uddannelsen er overvejende teoretisk og tager sit udgangspunkt i forståelsen af den menneskelige psyke. Uddannelsen indeholder begrænset praktisk erfaring og er til dels tilrettelagt med henblik på videre forskning.
Uddannede psykologer kan gennemføre en praktisk uddannelse med henblik på autorisation. Autorisation er en frivillig ordning. Kun psykologer, der har fået autorisation, må kalde sig autoriseret psykolog.
Du kan læse mere om psykologer og finde en liste over autoriserede psykologer ved at klikke her

Den Tværfaglige Sundhedsklinik i København, der bl.a. har specialiseret sig i høreproblemer, huser både psykolog og afspændingspædagog. Læs mere om klinikken her
Udover forskellige behandlingstilbud med brugerbetaling har klinikken også gratis tilbud, som er placeret i projektet House of Hearing. Læs mere her

Psykoterapeuter er som udgangspunkt mere praktisk uddannet og har ofte selv gennemgået en hel del terapiforløb af forskellig art. Psykoterapeuter kan dog have mange forskellige uddannelser bag sig. I princippet kan man kalde sig psykoterapeut efter blot et par weekendkurser, hvilket gør området til lidt af en jungle at finde rundt i. Der findes mange psykoterapeutiske retninger, som det vil være for omfattende at gå dybere ned i her.
Vil du være sikker på at vælge en psykoterapeut, der har en solid uddannelse bag sig, kan du på Psykoterapeut Foreningens hjemmeside finde en liste over anerkendte behandlere landet over ved at klikke her

Coaching er en nyere form for vejledning, som ofte bruges til at løse mere konkrete problemstillinger, at finde frem til målsætninger og afklaret planlægning. Coach’en leverer ikke løsningerne som sådan, med guider klienten til selv at nå frem til afklaring og løsninger.
Også i forbindelse med coaching er der stor forskel på uddannelsen og de terapeutiske metoder, der ligger bag. På Internettet kan du læse meget mere om coaching. Vi har her valgt tre henvisninger:

Dansk Coaching Institut, klik her

Zenius Instituttet, klik her

Find en coach, klik her

Denne side er en del af www.vejenrundt.dk