Det private

Psykologer og terapeuter

Som nævnt mange steder kan det være en stor hjælp at kigge nærmere på sit høreproblem sammen med en hørekonsulent, psykolog eller psykoterapeut.

Psykologer
har en universitetsuddannelse bag sig. Uddannelsen er overvejende teoretisk og tager sit udgangspunkt i forståelsen af den menneskelige psyke. Uddannelsen indeholder begrænset praktisk erfaring og er til dels tilrettelagt med henblik på videre forskning.
Uddannede psykologer kan gennemføre en praktisk uddannelse med henblik på autorisation. Autorisation er en frivillig ordning. Kun psykologer, der har fået autorisation, må kalde sig autoriseret psykolog.
Du kan læse mere om psykologer og finde en liste over autoriserede psykologer ved at klikke her

House of Hearing i København, der bl.a. har specialiseret sig i høreproblemer, huser både psykolog og fysioterapi.
Udover forskellige behandlingstilbud med brugerbetaling har Houseof Hearing også gratis tilbud. Læs mere om stedet her

Psykoterapeuter er som udgangspunkt mere praktisk uddannet og har ofte selv gennemgået en hel del terapiforløb af forskellig art. Psykoterapeuter kan dog have mange forskellige uddannelser bag sig. I princippet kan man kalde sig psykoterapeut efter blot et par weekendkurser, hvilket gør området til lidt af en jungle at finde rundt i. Der findes mange psykoterapeutiske retninger, som det vil være for omfattende at gå dybere ned i her.
Vil du være sikker på at vælge en psykoterapeut, der har en solid uddannelse bag sig, kan du tjekke Dansk Psykoterapeutforening og finde psykoterapeuter over hele landet. Læs mere her

Coaching er en form for vejledning, som ofte bruges til at løse mere konkrete problemstillinger, at finde frem til målsætninger og afklaret planlægning. Coach’en leverer ikke løsningerne som sådan, med guider klienten til selv at nå frem til afklaring og løsninger. Også i forbindelse med coaching er der stor forskel på uddannelsen og de terapeutiske metoder.
Læs evt. mere om coaching her

Hørekonsulenter og hørepædagoger
finder du på de offenlige Kommunikationscentre. Læs mere i feltet "Handling" under "undervisning og kurser".
Høreforeningen har desuden forskellige tilbud om rådgivning og vejledning. Læs mere her
Denne side er en del af www.vejenrundt.dk