Hvad er problemet

Har du mistanke om nedsat hørelse?

Hånden på hjertet:
Føler du ofte, at alle andre mumler? Siger du ofte ”hva’”? Føler du dig udmattet efter socialt samvær og føler, du har skullet bruge mange kræfter på at følge med?
Eller er det dine omgivelser, der brokker sig?

Måske er det bare en prop i øret, måske er du stresset og har ikke overskud eller energi til at lytte - eller måske er der netop tale om, at du har mistet noget af din hørelse.
Det kan være svært at forlige sig med tanken om skavanker - forlige sig med, at tingene ikke mere er, som de plejer at være. Måske kender du oven i købet nogen i din omgangskreds, der bøvler med deres høreapparater - eller mindes din gamle farfar, der ikke kunne følge med i samtalen og forsvandt ind i sin egen verden.

Men uanset, hvad der end måtte holde dig tilbage, vil uvished og bekymringer - især unødige - koste kræfter og tære på energien. Så hvorfor ikke få det afklaret først som sidst?

Du kan f.eks. starte med at teste dig selv og få et fingerpeg om din hørelse ved at klikke her

Er der noget i testen, der styrker din mistanke om nedsat hørelse, er det en god ide at få taget en høretest. Det koster ikke noget, det gør ikke ondt, og det vil spare dig for meget - uanset om det nu kun var en prop i øret, eller om der vitterlig er tale om nedsat hørelse.

Ved at handle aktivt og forholde dig til din mistanke, tager du et vigtigt skridt på vejen til at erkende og acceptere dig selv som den, du er - med eller uden høreproblemer.

På hoerelse.info kan du læse om høretab ved at klikke her
På Høreforeningens hjemmeside kan du læse mere om høretab her

Denne side er en del af www.vejenrundt.dk